Syge-fraværs overblik med 17 geniale links

Annette Omøe

Idé-generator og ejer, HR Caseforum

I HR Caseforum deler vi viden, værktøjer og vores bedste HR-metoder, så vi kan hjælpe hinanden til at lykkes bedre – uden at skulle opfinde dybe tallerkner.

 

Syge-fravær – sådan mindsker – eller undgår du det helt

 

“Jeg kan desværre ikke komme på arbejde i dag. Jeg er syg”

Det er så træls med sådan en besked – både for kollegaerne, lederen, driften, kunderne – og ikke mindst den sygemeldte selv.

Den akutte helbredstilstand kan vi som ledere ikke så godt gøre noget ved, men vi kan bl.a. forebygge inden, vise nærvær under og tydelighed efter et sygdomsforløb – og på dén måde nedbringe varigheden eller mængden.

Og det VIL kunne ses på bundlinien – både den økonomiske og den personlige.

 

Sygefraværs-overblik

Derfor har jeg lavet et overskueligt (1 side) og supernyttigt sygefraværs-overblik, der viser, hvad hver enkelt gruppe skal gøre – i de enkelte faser af en sygemelding.

Og ikke nok med det:
På oversigten er der 17 links direkte til de bedste og mest anvendelige værktøjer og inspirationskilder, som jeg kender til kampen mod sygefravær.

D.v.s. at du bl.a. får svar på, hvordan du i praksis gør ift.:

  • Hvordan sætter man det rigtige strategiske fokus?
  • Hvad er god ledelse?
  • Hvad måler man konkret på – og hvordan?
  • Hvad skal man være opmærksom på, hvis man vil opsige den sygemeldte?
  • Og hvordan sikrer man, at også lederen har dét overskud, der skal til, for at håndterer hele processen optimalt – når der nu mangler en medarbejder i driften?

Overblikket gør det forhåbentligt lettere for dig og dine ledere, at gøre det rigtige, så fraværet mindskes – eller helt undgås.

Du kan downloade oversigten her eller nederst på siden.

 

Har du lyst til lidt sparring?

Hvis du har spørgsmål til Syge-fraværsoversigten – eller vil du gerne have lidt sparring på, hvordan du griber det an, så du får størst udbytte ud af den, så tag fat i mig.

Jeg har hjulpet over 40 HR-chefer til at lykkes endnu bedre med deres initiativer.
Du kan se her hvordan.

 

Del endelig

Del endelig oversigten – for jo større kendskab, der er til værktøjerne – jo større sandsynlighed er der for, at vi kan begrænse vores sygefravær – til gavn for både virksomhederne, vores fælles pengekasse – og vigtigst: den sygemeldte selv.

Kender du til nogle gode fif, modeller og konkrete tricks, der bør komme med på listen, så skriv endelig til mig på afo@hrcaseforum.dk.

For viden er som bekendt det eneste, som vi får mere af – jo mere vi deler :-)I

 

Vil du have flere konkrete tips ift. HR og ledelse, så tilmeld dig mit nyhedsbrev.

 

De bedste hilsner – og held og lykke

Annette

 

PS. Kender du nogen i dit netværk, der kæmper med et stort sygefravær, så hjælp dem – f.eks. ved at dele dette lille skub.