Danske ledere formår ikke at få resten af virksomheden med

Annette Omøe

Idé-generator og ejer, HR Caseforum

I HR Caseforum deler vi viden, værktøjer og vores bedste HR-metoder, så vi kan hjælpe hinanden til at lykkes bedre – uden at skulle opfinde dybe tallerkner.

Som i Deloittes Global HR Trends 2015 peger også 550 danske topledere på, at ledernes største udfordringer er håndtering af personaleansvar, rekruttering, udvikling af talenter og evnen til at skabe en innovationskultur.

* Kun 50% mener, at de gode til at tiltrække og udvikle talenter.
* 46% mener, at de formår at skabe accept samt følgeskab i forandringsprojekter
* 46% mener, at de er gode til at skabe innovation og fornyelse.
* Kun 39% mener, at de er gode til at få det rigtige budskab formidlet til de rigtige personer, på det rigtige tidspunkt og via de rigtige kanaler via egen kommunikation.

“Katastrofalt, når vi lever i en vidensøkonomi, hvor den strategiske konkurrencefordel knytter sig til de menneskelige ressourcer”, siger Henrik Holt Larsen, professor på Institut for Organisation, CBS.

Han fortsætter: ”Det er svært for lederne at gøre vision, mission og strategi til fælleseje, de skaber ikke accept og følgeskab, kommunikationen halter, de udnytter ikke kritik, spændinger og konflikter konstruktivt. Med andre ord: De taber bagvognen i bestræbelserne på at drive virksomheden fremad. Det er jo glimrende at gå forrest, men hvis man ikke følges af resten af organisationen, er det forgæves”.

Alfred Josefsen: ”Hvis danske topledere skal klare morgendagens udfordringer, er det centralt, hvordan de selv praktiserer ledelse i dagligdagen, og hvad de selv gør ift.innovation, vækst og forbedret konkurrenceevne. De kan ikke læne sig opad andre”

Læs mere om undersøgelsen her: http://bit.ly/DK-leder-udfordring