Trends og tendenser om HR og ledelse

Læs de seneste HR-nyheder - og del også selv gode ideer, som du støder på.
Husk - du kan få skræddersyede HR- og ledelsestrends direkte i din mailboksen - helt gratis.

FÅ HR-NYHEDER DIREKTE

Skab endnu bedre resultater med konkret feedback

Konkret feedback kan bruges i mange sammenhænge - bl.a. 1:1 feedback. Her får du et eksempel på hvordan feedback-modellen med de 4 trin kan anvendes i praksis.

Træn gratis dit hoved og din krop på samme tid

Hvor meget bevæger du dig i arbejdstiden? Der er flere fordele ved at bevæge sig. Ved en gåtur, får du 60 % flere idéer, opnår øget motivation og bliver klar til at lære mere. .

Hvad tricker high performere?

Svarerne afslører, at det kollegiale fællesskab, anerkendelse og faglige udfordringer er nogle af de områder, der tricker high performere. Klik videre og se sammenhængen.
Delt af: Annette Omøe, 13-02-2017

Fantastisk velkomstbrev til nye medarbejdere

Da Eddy Hansen begyndte som chef for en supportafdeling for 140 Kvik-butikker, lagde han dette meget positive brev på sine 13 nye medarbejderes borde i hovedkvarteret i Vildbjerg, sammen med to stykker hjertetformet chokolade.
Delt af: Annette Omøe, 13-10-2016

5 hovedtrends fra Academy of Management 2016

Få hovedtrends fra Avademy of Managements seneste konference med 15.000 deltagere og 2000 sessions med hovedtemaet "Making Organizations Meaningful"
Delt af: Annette Omøe, 24-08-2016

Undersøgelse afslører hemmeligheden bag arbejdsglæde

Undersøgelser viser, at kun 1/3 af den danske arbejdsstyrke er engagerede og motiverede. Det koster mange penge hver dag - både i fravær og mistrivsel - og i manglende innovation og handlekraft. Så hvad består medarbejderengagement og arbejdsglæde egentlig af - og hvordan kan vi bedst påvirke det?
Delt af: Annette Omøe, 16-03-2016

Øg din talentpulje via digitale medier: 5 tips til din rekruttering

93% ansætter kandidater, hvor profilen ikke matcher jobbet, men sådan behøver det ikke at være. Deloitte har samlet 5 tips til, hvordan du øger din talentpulje via de digitale medier.
Delt af: Annette Omøe, 10-11-2015

Video-interview - slut med svedige håndflader

Slut med nervøse smil, rødme på halsen og klappen, der går ned Hos Jobindex foregår den første kontakt med en ny ansøger via video. Det giver både virksomheden og kandidaterne stor fleksibilitet - og måske et mere virkelighedsnært billede af kandidaten.
Delt af: Annette Omøe, 05-10-2015

De 4 mest brugte rekrutteringskanaler i 2015

I Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2015 har de for 5. gang taget pulsen på det danske jobmarked. Hvilke rekrutteringskanaler er de væsentligste? Hvad betyder netværket i dén sammenhæng? og hvormange af vores nuværende ansatte tilbyder vi udviklingsmuligheder internt i virksomheden?
Delt af: Annette Omøe, 23-09-2015

Sådan leder du freelancere og midlertidigt ansatte

I Deloittes Global HR Trends 2015 siger 51%, at de indenfor de næste 3 – 5 år vil bruge flere deltidsmedarbejdere, freelance og vikarer. Men hvordan motiverer man dén gruppe ift. fastansatte medarbejderere? Mandag Morgen og Harvard Business Review giver her syv tip til, hvordan du leder dem.
Delt af: Annette Omøe, 04-09-2015

Fra brandslukning til overblik i lederteamet

Hvornår har I sidst skabt et fælles situationsbillede i ledergruppen, så I er sikre på, at alle har det samme billede af verden? - og derefter trænet, hvordan I kommunikerer jeres mål, opgaver og resultater? Ved hjælp af 9 trin kan ledermøder gå fra brandslukning til fælles fokus og kommunikation - og bedre resultater.
Delt af: Annette Omøe, 14-05-2015

Sådan bliver gode ledere ekstraordinære

De bedste og mest grundige undersøgelser inden for udvikling af ledelse og ledere viser, at en organisation opnår den største udviklingseffekt, når der fokuseres på udvikling af styrker fremfor at "rette op på" svagheder. Det skyldes, at de fleste ledere faktisk er gode - og allerede har været igennem den grundlæggende ledertræning.
Delt af: Annette Omøe, 10-05-2015

Danske ledere formår ikke at få resten af virksomheden med

Alfred Josefsen: ”Hvis danske topledere skal klare morgendagens udfordringer, er det centralt, hvordan de selv praktiserer ledelse i dagligdagen, og hvad de selv gør ift.innovation, vækst og forbedret konkurrenceevne. De kan ikke læne sig opad andre"
Delt af: Annette Omøe, 28-04-2015

30 procent af virksomhedens markedsværdi kommer fra den oplevede kvalitet af ledelsen

Hvilken betydning har ledelseskvaliteten for virksomhedens markedsværdi? I dag baserer investorer ca. 30% af deres beslutning om evt. investering i virksomheden udfra ledelsen i virksomheden. Men udfordringen er, at der ikke er en sikker metode til at vurdere ledelseskvaliteten ligesom den økonomiske (Moody's eller Standard & Poor). David Ulrich og Allan Freed introducerer derfor "LEDELSES VURDERINGS INDEX'ET"
Delt af: Annette Omøe, 10-04-2015

Headlines fra Deloittes globale HR Trends 2015

Deloittes årlige analyse viser 10 overordnede HR trends. Undersøgelsens resultater giver anledning til at se på, hvad der er vigtigt for din virksomhed – og i hvilken grad HR understøtter det. Læs resumé fra undersøgelsen her.
Delt af: Annette Omøe, 20-03-2015

Generation Y's forventninger til din virksomhed

Med en fælles forhistorie fra f.eks. World of Warcraft - er generation Y blevet vant til at lægge en strategi sammen med nogen, som de overhovedet ikke kender, omkring et fælles mål, som de er enige om, og som de samarbejder om at nå. Hvad forventer dén generation, når den kommer ud på arbejdsmarkedet? Ny undersøgelse fra CompanYoung.
Delt af: Annette Omøe, 05-03-2015

Stop tidsspildet - gør alle møder valgfri

Vidste du, at 1 udaf 6 ledere mener, at op til hvert 2. møde er spild af tid? I både private og offentlige virksomheder bruges der hver dag masser af timer på møder. Men hvormange bidrager til bundlinien?
Delt af: Annette Omøe, 27-02-2015

6 ledelsesredskaber, der motiverer mere end løn

Mange medarbejdere motiveres ikke af lønforhøjelser og bonusordninger. De vil have meningsfulde opgaver og medbestemmelse. Læs om seks ledelsesredskaber, du kan bruge til at understøtte motivationen hos dine medarbejdere.
Delt af: Annette Omøe, 15-02-2015

Fokus på arbejdsmiljø gav besparelse på 60 mill. kr.

På Arlas smørmejeri i Holstebro har de i tre år arbejdet på at få en bedre omgangstone blandt medarbejderne. Det har betydet færre sygedage og stor økonomisk gevinst.
Delt af: Annette Omøe, 11-02-2015

Sociale medier er lederens bedste ven

Er du gearet til fremtidens uddannelse? Har du tænkt over, at strategisk læring via sociale medier i fremtiden bliver en afgørende konkurrenceparameter? At du skal mestre hurtig og faktuel dataindsamling i en evig foranderlig verden? Og vidste du, at social læring er både billigere og mere effektiv end formel læring? Kenneth Mikkelsen via Djøf.dk
Delt af: Annette Omøe, 09-02-2015

Hvad motiverer dine medarbejdere?

78% af ledere mener, at fastholdelse og engagement er vigtige. Vidste du også, at bla. egne udviklingsmuligheder vægter 3-4 gange mere ift. fastholdelse end din relation til din nærmeste leder? Og at kollegaer har større indflydelse på dit engagement end din leder? via Forbes.com
Delt af: Annette Omøe, 05-02-2015

5 "must knows" omkring fremtidens arbejdsmarked

Hvordan kommer vi til at arbejde i fremtiden? Hvad forventerne medarbejderne sig af deres fremtidige virksomheden? Hvordan tiltrækker vi fremover de bedste kandidater? Virgin Unite og B Team har sammen med 30 virksomheder lavet rapporten "The New Ways of Working" Læs den her.
Delt af: Annette Omøe, 02-02-2015
Få sparring på dine
HR-initiativer
og skab endnu bedre resultater

Kontakt mig allerede idag
Tlf: 40 91 65 00
afo@hrcaseforum.dk


GRATIS
Nyhedsbrev med
Trends & Tendenser
om HR og ledelse
 

Spar tid og
få bedre
HR-resultater 


Byg videre på andres HR-erfaringer.


Drejebøger og filer
- lige til at downloadeTilmeld dig nu

Del bl.a. viden med

Videns-ambassadører:

ambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassadorambassador